E-bikes

Na heel wat ervaring te hebben opgedaan met e-bikes, is mijn eerste bekommernis dat u een fiets koopt die betrouwbaar is. Een e-bike heeft namelijk heel wat extra onderdelen, elektronica, software,…die de betrouwbaarheid van uw fiets in de weg kunnen staan. Aangezien ik er niet in geloof dat een fietsenmaker alles wat er op de markt bestaat op vlak van e-bike techniek kan beheersen, beperk ik me bewust tot enkele selecte merken en technieken die ik dan ook 100% volg.

Al vanaf de eerste dag verkoopt Fietsen Bart bijna uitsluitend middenmotorfietsen (heel wat jaren geleden niet evident, nu dé norm…) De elektrische fietsen van Kalkhoff maken gebruik van de meest betrouwbare en natuurlijke aandrijving: de middenmotor op de trapas met de geïntegreerde batterij.  Niet storingsgevoelig, geen kwetsbare kabels, een laag zwaartepunt, een ruime actieradius, … garanties om jarenlang zorgeloos te genieten.Bovendien heeft Kalkhoff ook elektrische fietsen voor mensen die in de lengte en/of in de breedte een maatje meer hebben!

Tevens heb ik door de jaren heen een grote voorkeur ontwikkeld voor Bosch, die met hun Active plus middenmotor de stilste op de markt hebben, en waarbij ik zeer weinig interventies moet uitvoeren. Voor mij is de combinatie Kalkhoff met Bosch techniek echt een aanrader. En als het dan toch een keer mis gaat met Bosch techniek, is hun na-service onberispelijk.

Nog even dit: voorwiel aangedreven e-bikes worden niet in het gamma van Fietsen Bart opgenomen. Wat wel kan getest worden, is de achterwiel motor van Neodrive in combinatie met een derailleur. Voor sommige mensen kan dit een mooi alternatief zijn.

En ook nog even dit: soms is het verstandiger om nog geen e-bike te kopen. Deze fietsen geven de illusie dat je een behoorlijke inspanning hebt gedaan, maar vaak gaat uw algemene conditie erop achteruit na aankoop van een elektrische fiets. Het is een ideale oplossing om minder te zweten (handig bij bvb woon-werk verkeer) maar ik heb al veel mensen blij gemaakt die minder geld hebben uitgegeven aan een ‘gewone’ goeie fiets, zelfs als ze al wat jaren op de teller hebben staan!

Klik hier om terug te keren naar de startpagina.