Vouwfietsen

Vouwfietsen 

Vouwen maar en instapklaar

De vouwfiets is de afgelopen jaren erg populair geworden in ons land. Dit is niet voor niets, want zeker voor personen die met de trein rijden, is deze fiets erg handig. Maar evengoed rijden er velen met een vouwfiets als enige en dagelijkse fiets. Geen stadscentrum meer inrijden, mee in de koffer, mee op vakantie zonder trekhaak en/of fietsendrager, de voordelen zijn eindeloos.

​​​​​​​
​​​​​Voordat u een vouwfiets aanschaft is het wel noodzakelijk dat u weet waar u aan toe bent als u besluit de fiets te kopen. Daarom staan wij u graag bij wanneer u deze beslissing maakt.

​​​​​​​We volgen hoofdzakelijk Brompton. Bewezen kwaliteit. No-brainer.

maak een afspraak

Werking van een vouwfiets

De meeste vouwfietsen hebben een scharnierend frame. Dit is uitgerust met een scharnier in het midden van de hoofdbuis, wat gebruikt wordt om uw fiets om te vouwen. Bij het achterwiel vindt u ook een scharnier terug om zo het wiel naar binnen te vouwen.

Sommige vouwfietsen hebben echter geen scharnier in de frame, maar enkel bij het achterwiel. Dan kan het achterwiel naar binnen worden gevouwen en kan het stuur worden ingeklapt. Tot slot bestaan er ook modellen die u in elkaar vouwt door het zadel omlaag te zetten en het stuur in te vouwen. Deze vouwfietsen werken prima, maar ze zijn na het opvouwen wel wat minder compact dan andere modellen.

Het uitvouwen van een vouwfiets gebeurt exact hetzelfde als het opvouwen van een vouwfiets. Probeer het alvast eens in onze winkel, en ontdek of de vouwfiets past bij uw rijstijl. 
​​​​​​​
Heeft u ook nood aan zo'n gebruiksvriendelijke fiets?

Contacteer Ons

Waar u op moet letten bij het aankopen van een vouwfiets:

  • Het gewicht van de fiets.

  • De manier waarop de fiets opgevouwen wordt.

  • De gebruiksvriendelijkheid: De snelheid waarmee u een fiets op kunt vouwen en weer uit kunt vouwen.

  • Hoe de fiets rijdt.

  • De afmetingen in opgevouwen toestand

Ontdek ons ruim fietsenaanbod

Dries Leysen

Vriendelijke service, uitgebreide info, ruime keuze. Gewone fiets of bakfiets, zelf trappen of elektrisch, hier vind je het allemaal. Gewoonweg geweldig!

Jos Mateusen

Uitstekende en uitgebreide informatie over de fietsen, zeer klantvriendelijk, ruime openingstijden, verzorgde winkel en werkplaats. Een duidelijke meerwaarde onder de fietshandelaars!

Enver Vrcic

Een mooi assortiment van de fietsen. Vriendelijke prijzen tegenover de kwaliteit. Heel goede service en een zeer snelle behandeling.

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Fietsen Bart biedt een geselecteerd aanbod kwaliteitsfietsen en werkt met veel plezier aan het herstellen en onderhouden van uw voertuig. Met ons rijdt u zorgeloos door heel België op slechts twee wielen.